Maak samen het verschil met SOLVE Social Impact Consulting!

SOLVE is een studentenorganisatie verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam,  de VU en UvA in Amsterdam en Universiteit Utrecht. Het concept draait om Social Impact Consulting: het adviseren van non-profit organisaties zoals stichtingen, fondsen en gemeenten in vraagstukken over hun efficiëntie en effectiviteit. Hierbij ambiëren wij de duurzaamheid van non-profit organisaties te garanderen en het sociale bewustzijn van toekomstige professionals te verhogen. Onze voornaamste activiteit bestaat uit het helpen van non-profit organisaties door hoogwaardige adviezen te geven. Daarnaast zijn wij bezig met het uitbreiden van onze diensten, zoals het opzetten van kennisevenementen, het publiceren van kennisdocumenten en het uitbreiden naar nieuwe locaties om onze impact binnen Nederland te vergroten. 

SOLVE bestaat inmiddels tien jaar en heeft al meer dan 80 projecten voltooid. Deze projecten zijn uitgevoerd in projectteams van drie tot vijf student consultants die allen vanuit hun studieachtergrond bijdragen aan het oplossen van complexe problemen van onze klanten.


Doe bestuurservaring op en run je eigen consultancy organisatie!

Bij SOLVE Consulting krijg jij de mogelijkheid om een jaar lang de koers uit te zetten voor de organisatie. Dit geeft jou de kans om leiderschapservaring op te doen én jezelf te ontwikkelen door het opdoen van praktijkervaring. Samen met een team van vijf bestuursleden ben jij verantwoordelijk voor het beleid van SOLVE Rotterdam. Dit betekent veel verantwoordelijkheid, maar ook veel kansen om jouw ideeën en en ambities te verwezenlijken! Kot samengevat bevat een bestuursjaar bij SOLVE het volgende:


Social entrepreneurship

Als bestuurslid bij SOLVE krijg je de kans om een eigen studenten consultancy organisatie te leiden, die meerdere verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De studenten die in projectgroepen opereren, voeren uiteenlopende opdrachten uit voor stichtingen en organisaties die gericht zijn op social entrepreneurship


Consultancy

Daarnaast leer je bij SOLVE de ins en outs van een consultancy organisatie. Je leert de dynamiek van de organisatie kennen en krijgt daarnaast genoeg mogelijkheden om ook consultancy core skills op te bouwen. Zo sta je gedurende het jaar in contact met grote consultancy organisaties, zoals Berenschot, Deloitte en Boer & Croon.


Persoonlijke ontwikkeling

Binnen een bestuursjaar staat jouw eigen persoonlijke ontwikkeling centraal, maar ook de ontwikkeling van de student-consultants. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden op en buiten de campus. Je werkt intensief samen, waardoor het ook sociaal een leuk  jaar is.