Voorzitter

- Factureren van onze opdrachtgevers
- Inschrijving bij de loonadministratie van nieuwe junior consultants
- Opstellen van jaarrekening en rapportages
- Aangeven van omzetbelasting
- Contact onderhouden met de bank

Als voorzitter ben je het uithangbord van UniPartners Rotterdam. Intern komt dit tot uiting in een coördinerende en sturende functie binnen het team. Je inspireert en consulteert en zorgt ervoor dat het beste uit je medebestuursgenoten naar boven komt. Naast deze verbindende kant, ben je ook in staat het overzicht te bewaren; jij houdt namelijk de lange termijn visie en het algemene beleid in de gaten. Dit betekent dat je onder andere verantwoordelijk bent voor de vorming en uitvoering van het beleid en toezicht houdt op de financiën. Extern draag je de werkwijze van UniPartners Rotterdam uit naar een veelvoud van partijen. Je onderhoudt zowel op de universiteit als in het bedrijfsleven strategisch contacten en daarnaast ben je de contactpersoon van de adviesorganen van UniPartners Rotterdam.

Voor deze functie is het belangrijk dat je georganiseerd bent en het overzicht kunt houden; je weet wanneer het bestuur van een plan kan afwijken en wanneer niet en zorgt ervoor dat de neuzen daarin continu dezelfde kant op blijven staan. Daarnaast ben je verantwoordelijk, sociaal vaardig en beschik je over leidinggevende kwaliteiten.


Vicevoorzitter

Waar de taken van de voorzitter op de lange termijn liggen ben je als vicevoorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Dit houdt in dat jij als vraagbaak fungeert voor de andere bestuursleden en de samenwerking binnen het team bewaakt.

Als vicevoorzitter ben je iemand die ervan houdt om overal bij betrokken te zijn, het overzicht kan houden over alle processen, nauwkeurig is in zijn/haar werk en met een kritische blik naar de organisatie kunt kijken. Een zeer divers takenpakket dus!


Penningmeester / Kwaliteitsmanager

Als penningmeester ben jij de persoon die verantwoordelijk is voor de waarborging van de financiële huishouding. Je belangrijkste taak is het opstellen van een begroting en het strategisch sturen op basis van deze begroting. Jij bent verantwoordelijk voor de administratie en boekhouding en daarnaast heb je veel contact met onze Raad van Toezicht en met de kascommissie. Je uitvoerende taken bestaan uit:

- Bijhouden van de Boekhouding

Daarnaast ben je als penningmeester zowel binnen je eigen team als naar buiten verantwoordelijk voor de correcte communicatie betreft de financiële situatie van UniPartners Rotterdam. De penningmeester is gestructureerd, kritisch, precies en verantwoordelijk. Daarnaast is het voor de penningmeester belangrijk om het overzicht te bewaren en te weten wanneer bepaalde uitgaven gedaan kunnen worden, en wanneer de hand op de knip moet. Vooral in het laatste geval komen ook sociale vaardigheden goed van pas!


Als kwaliteitsmanager ben jij het radertje die ervoor zorgt dat de hele organisatie blijft draaien. Je bent verantwoordelijk voor alle interne processen binnen UniPartners. Dit betekent niet dat het jouw taak is om deze processen uit te voeren, maar wel dat jij een oogje in het zeil houdt en het totaaloverzicht niet verliest. Zo kun je de ene dag bezig zijn om samen met de HR manager een nieuw wervingsproces te ontwerpen en besteed je de volgende dag aan het verbeteren van de evaluatieprocedures. Doordat je van alle processen binnen UniPartners op de hoogte bent vervul je ook de rol van vliegende keep door bij te springen waar het nodig is. Kortom, je bent bij alle aspecten van de organisatie betrokken!


Accountmanager

De twee accountmanagers zijn bij ons dé personen die met bedrijven en klanten in contact staan. Jij bent degene die onze consultancy diensten actief gaat aanbieden. Je komt bij enorm veel bedrijven over de vloer en neemt daar een kijkje in de keuken om de vraagstukken te ontdekken waar UniPartners mogelijk van dienst kan zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je de relaties met bestaande klanten onderhoudt en uitbreidt tot echte partners. Ook ben jij verantwoordelijk voor het ontwerpen van de acquisitiestrategie van UniPartners Rotterdam.

Binnen deze functie leer je niet alleen wat er speelt bij bedrijven in Nederland op het gebied van strategie, marketing, finance en operaties, maar ook hoe je onze consultancy diensten zo goed mogelijk aan de man brengt.


Accountmanager / Projectmanager

Bij UniPartners Rotterdam is er een aparte projectmanager. De projectmanager staat, net als de accountmanager, in contact met de bedrijven. Je gaat op intakegesprek bij bedrijven en schrijft projectspecificaties. Als er een nieuw project binnenkomt ben jij samen met de HR Manager verantwoordelijk voor de selectie van de juiste consultant. Vervolgens is de projectmanager gedurende het proces verantwoordelijk voor zowel inhoudelijke als procesmatige begeleiding van de consultant. Ook onderhoud je contact met de opdrachtgever over de voortgang van het project. Samen met de consultant en de kwaliteitsmanager zorg je ervoor dat het project naar tevredenheid wordt opgeleverd. Voor deze functie is het belangrijk dat je over coördinerende en aansturende vaardigheden beschikt, tevens is het belangrijk dat je een professionele en kritische blik op diverse zaken hebt. Naast de functiespecifieke activiteiten is er bij UniPartners Rotterdam een flinke overlap binnen de functies en probeert iedereen elkaar te steunen. Zo kan elk bestuurslid bij teveel projecten een keer de taak van projectmanagement overnemen. 


EID / PR Manager

Als PR Manager houd jij je bezig met het promoten van UniPartners naar studenten en bedrijven. In samenwerking met de HR Manager ben je verantwoordelijk voor de promotie richting studenten op en buiten de universiteit. Je verzorgt de Social Media kanalen van de organisatie en bedenkt campagnes om UniPartners telkens weer op vernieuwende wijze onder de aandacht te krijgen. Je bent creatief en gaat actief op zoek naar nieuwe contacten om zo de lange termijn groei van de onderneming te waarborgen.  Naast al deze creativiteit en innovatie ben je ook verantwoordelijk voor mailings, nieuwsbrieven, het organiseren van seminars en eventuele andere mediakanalen.

Voor deze functie is het belangrijk dat je creatief bent, een open instelling hebt en sociaal vaardig bent. Daarnaast beschik je over coach- en organisatievaardigheden en ben je niet bang om uit de band te springen.

UniPartners Rotterdam organiseert ieder jaar de Entrepreneurial Inspiration Day (EID), een dag waarop studenten en ondernemers worden samengebracht om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en natuurlijk te netwerken.

Tijdens de EID draait alles om interactie. Daarom worden er niet enkel plenaire lezingen gegeven, maar worden de aanwezigen opgesplitst in kleine groepen om tijdens workshops aan de slag te gaan met verschillende aan ondernemerschap gerelateerde onderwerpen. In het verleden hebben er vele grote namen op het programma gestaan, zoals Jan Peter Balkenende, Hans Biesheuvel en Ton van Veen. Ook bedrijven als Rabobank, Rembrandt Fusies & Overnames, Symbid, Expand Online en Blauw Research zijn aanwezig.

Als voorzitter van de EID-commissie geef je leiding aan de commissie voor het organiseren van dit mooie evenement. Je dient het overzicht te houden over alle activiteiten die bij de organisatie van een evenement van dergelijke omvang komen kijken. Jij stuurt jouw commissie aan en met z'n allen zetten jullie je in om partners / sponsoren te vinden, een sterk programma in elkaar te zetten dat beide doelgroepen aanspreekt, de website te updaten, een geschikte locatie te vinden, deze in te richten, de marketing campagne uit te denken en uit te voeren, en nog veel meer. Aan jou de taak om het evenement tot een succes te maken en om te toveren tot DE Marketingtool van UniPartners Rotterdam. 

Om deze functie te kunnen vervullen moet je een goed overzicht kunnen houden, leidinggevende kwaliteiten bezitten, projectmatig kunnen werken en heel goed je concept kunnen verkopen want je bent met enorm veel verschillende partijen in gesprek.


HR(D) Manager

Als HR(D) Manager houd jij je bezig met de student en het bestuur. Je bent verantwoordelijk voor de acquisitie en registratie van nieuwe studenten, schrijft vacatures en zorgt ervoor dat deze door de juiste personen worden vervuld. Je zal sollicitatiegesprekken voor verschillende vacatures leiden om zodoende samen met de Projectmanager een besluit te nemen over de optimale teamsamenstelling. 

Als HR(D) Manager ben je ook verantwoordelijk voor de begeleiding en ontwikkeling van je medebestuursleden. Binnen je eigen bestuur functioneer je als vertrouwenspersoon, stel je met elk bestuurslid een persoonlijk ontwikkelingsplan op en organiseer je tussentijdse evaluaties. 

Daarnaast organiseer je trainingen voor bestuursleden en studenten aan de Erasmsus Universiteit. Je legt contact met potentiële trainers, promoot de trainingen op de campus en selecteert deelnemers. Tot slot ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het Trainee Programma. Via dit programma biedt UniPartners Rotterdam ook jongere studenten de kans om consultancy ervaring op te doen en een waardevol project toe te voegen aan hun CV. Jouw verantwoordelijkheden hierin bestaan uit het selecteren en begeleiden van de trainees en het creëren van een geheel verzorgd programma voor deze trainees. Het onderhouden van strategische contacten voor het Trainee Programma hoort daarbij ook tot jouw werkzaamheden.

Voor deze functie is het belangrijk dat je een open instelling hebt, over goede sociale- en organisatievaardigheden beschikt, proactief bent en over leidinggevende vaardigheden beschikt.